Bjorg piept weer aan het venster

 

Ze twijfelden, sommige Knesselare wielerliefhebbers. Doet hij het of doet hij het niet? Maar onze jonge wielerbelofte komt eraan. Voorlopig nog op kousenvoeten, misschien straks met een stevige pas vooruit.

Bjorg (nog altijd maar 22) fietste zich bij het begin van het seizoen niet in de kijker. Maar in de Spaanse regio’s dook hij weer op. In de Ronde van Catalonië werd hij al eens negende.

Dezer dagen presteert de klimmer goed in de Ronde van het Baskenland (8-13 april), waar alleen de Franse topper Julian Alaphilippe hem dinsdag van een ritzege kon houden. In de donderdagrit eindige hij weer als eerste Belg, op de tiende plaats. De wielerpers had het al over de Spaanse rittenkoersen als springplank voor Bjorg naar het groter werk in de Ardeense klassiekers. Maar Bjorg zelf gaf wel mee dat hij (voorlopig toch nog) voluit ten dienste rijdt van de kopmannen van zijn ploeg.

Supporters volgen

Goed nieuws dus voor zijn recent opgerichte supportersclub. Bjorg zal enkele wedstrijden in het voorjaar betwisten in eigen landje. Zijn supportersclub organiseert busvervoer naar twee topwedstrijden in eigen land.

Nico Bouché en Rik Bonami van de supportersclub (lees hier meer over de jonge club) geven uitleg. “Naar de Brabantse Pijl (17 april 2019) zouden we in de loop van de ochtend vertrekken richting Leuven, waar de start gegeven wordt om 12.30 uur op de Grote Markt. Via een kleine lus, komen de renners terug naar de Grote Markt in Leuven, waarna ze vertrekken naar Heverlee voor de officiële start. Nadat de renners koers zetten naar de andere kant van Brussel, zullen wij met de bus richting Overijse rijden, waar we de renners nog viermaal kunnen aanmoedigen”.

Een week later rijdt de supportersbus om 8.30 uur naar de Waalse Pijl (24 april 2019). Rechtstreeks richting Hoei, voor de beklimming van de Muur van Hoei.

Telkens vertrekt de bus om 8.30 uur aan het supporterslokaal Café De Sportkring in de Kloosterstraat. Voor de snelle beslissers: er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de beide koersen. Inschrijven in het lokaal.

En daarna?

Na die twee wedstrijden volgt Luik-Bastenaken-Luik, de voorbije jaren toch een beetje zijn poort naar bekendheid. Lees hierover

Daarna trekt hij naar de rondes van Noorwegen, Zweden, Polen en Spanje. Nog even afwachten of hij het seizoen dat afrondt met een deelname aan het Wereldkampioenschap voor Beloften. Daar reed hij vorig jaar een berekoers (lees hier op Knesselaars Nieuws meer hierover)