Van oude velo’s en garageverkoop tot het startschot van Bjorg

 

Dit weekend is er weer koers in Knesselare en volgend weekend koersen de politici tegen mekaar. Een gepast moment, vonden de gebroeders Bulcke, voor twee weekends garageverkoop (eigen materiaal) met als blikvanger een tentoonstelling van oude fietsen en ander koersmateriaal van Ronny Verbeke.

De zaak Bulcke, op de “kop van de Kloosterstraat”, was één van de oudste en grootste winkels in Knesselare. Door de jaren heen is er heel wat materiaal in gestockeerd. De familie Bulcke wil het pand graag leeg krijgen om er vervolgens ‘een beetje’ aan te verbouwen.

“In plaats van alles op het internet te zwieren, een opkoper of de kringloopwinkel te laten komen, dachten we er goed aan te doen om de zaken eerst lokaal aan te bieden. Dat is dus een ‘garageverkoop’ in de winkel geworden”, aldus Stef en Wim Bulcke. Allerlei spullen worden er verkocht (meubelen, slaapkamers, eetplaatsen, tafels, stoelen, keukengerei, toestellen, broeken, strips, curiosa, stoffen…)

Tentoonstelling

Als blikvanger voor hun verkoop is er de tentoonstelling van Ronny Verbeke. Ronny was zelf een verdienstelijk renner van 1978 tot 1984. Maar hij is vooral een verwoed verzamelaar. Hij toont de komende twee weekends zijn collectie fietsen en allerlei andere attributen die met de wielersport te maken hebben.

De garageverkoop heeft plaats tijdens het kermisweekend (6, 7 en 8 oktober) en het daaropvolgende verkiezingsweekend (13 en 14 oktober ). Telkens van 9 tot 20 uur in de voormalige winkel van Kleding Bulcke in de Kloosterstraat (een ruimte van 600 m2).

Koers met Bjorg

Zondagnamiddag is er naar aloude gewoonte ook weer koers voor juniores. Een wedstrijd van 85 km over 17 ronden van 5 kilometer, met start en aankomst in de Kloosterstraat. De renners rijden via Kwadamstraat, Langedonk, Hoekestraat, Kneukelstraat, Stekelhoek, Aalterseweg, Veldstraat en De Plaats.

De start wordt gegeven door Bjorg Lambrecht en Toby Horon (de profrenner die hier lange tijd verbleef en inwoonde bij Jona, boven het café)

Zie hieronder PRENTENBAK (Paul V.)

 

 

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.