Folk leeft in Knesselare en Ursel

De folkmuziek heeft de jongste jaren ook in Knesselare en Ursel een nest gebouwd. ’t Folk Ursel programmeert op 6 oktober Faran Flad (Katerhoek) en op 27 oktober kunnen folkliefhebbers naar een Folkbal in Knesselare (feestzaal).

’t Folk Ursel haalt op zaterdag 6 oktober Faran Flad (betekent ‘prachtige reis’) naar zaal Katerhoek in Ursel. De hele avond staat in het teken van de Schotse folkmuziek. De groep bracht al twee albums en treedt al tien jaar op in binnen en buitenland en was hier in 2012 al te gast voor de Knesselaarse Strijdbroeders/Rederijkers. Start om 20 uur. Kaarten kosten 12 euro (10 euro in voorverkoop). Tot 12 jaar 2 euro korting. Info: info@tfolkursel.be (of 09 227 50 15).

Folkbal

De folkliefhebbers kunnen op 27 oktober om 20 uur naar het folkbal in de Gemeentelijke Feestzaal in de Kloosterstraat 42 te Knesselare. Het trio Ultreya (Martina Diessner, Adriaan en Peter Van Wonterghem) opent met dansmuziek en een knipoog naar oude muziek (middeleeuwen tot barok).

Ze spelen een mix van vocale en instrumentale, en ook van rustiger en dan weer meer uitbundige muziek uit die tijd en doen dat op een gevarieerd instrumentarium (gitaar, hakkebord, kanun, doedelzak, draailier, nyckelharpa).

Tweede groep is de West-Vlaamse groep Donder int hooi  Zes klassiek-, folk- en/of jazz-geschoolde muzikanten spelen Europese eigenzinnige folk, met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek, en eigen nummers.

Zoals dat gaat bij veel folkoptredens: om 20.00 uur voor de liefhebbers korte initiatie van enkele eenvoudige folkdansen.

Optreden in samenwerking met de Academie Aalter. Inkom 8 euro, studenten van de Academie voor Woord, Muziek en Dans Aalter €4.