Vld plus heeft lijst klaar. Zes kandidaten uit Knesselare, twee uit Ursel

Open Vld plus, dat eerder alleen de namen van de drie eerste kandidaten vrijgaf, heeft een volledige lijst klaar, met zes kandidaten uit Knesselare en twee uit Ursel.

De namen van de top-drie kenden we al: lijsttrekkers Vic De Jaegher, Mieke Vertriest (2) en Knesselarenaar David Geens (44, plaats 3). Lijstduwer wordt oud-rijkswachtcommandant Julien Van Wabeke (76).

Nieuwe Knesselaarse namen zijn Veerle David (40, plaats 9), Firmin Verheecke (79, plaats 11), Bernise De Jaeger (57, als vrijwilliger onder meer actief in het voormalige Knesselaarse asielcentrum, plaats 12), Isabel Verbeke (44, plaats 27) en Kurt De Vlieger (voormalige uitbater en eigenaar van La Mouche, 46, plaats 28) en

Er zijn twee Urselse kandidaten: Gaëtan De Vos (25, vorig jaar nog finalist voor Mister Gay Belgium, plaats 5) en Sasha Bogomolova (37, plaats 21).

Open Vld plus pakt in Aalter ook uit met een paar bekende namen:  cafébaas Gino Vermeire van ’t Hoekske in Maria-Aalter, Hans Verbeken van B&B Het Eycken Huis) en Rahim Kheradmandmanesh, ondernemer met Iraanse roots.

Uiteindelijk is Open vld plus er toch vrij snel in geslaagd om een volledige lijst van 29 plaatsen in te vullen. Dat de kopmannen hiervoor ook hun vrouw op de lijst moesten zetten is niet meer dan wat op veel andere nieuwe lijsten gebeurt: het politiek (correcte) bestuur verplicht bij decreet de evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen op de kieslijsten. “Dat zo weinig vrouwen kandidaat willen zijn, is zonder twijfel een van de redenen waarom de samenstelling van de lijsten niet meer zo vlot verloopt”, zegt professor Hedwig Reynaert in Knack.

“Een partij van en voor ondernemers, die vooral de nadruk willen leggen op inspraak van alle burgers”, zegt David Geens. “Het is niet slecht in Aalter, maar wij willen een waardig alternatief zijn”, aldus Mieke Vertriest in Het Laatste Nieuws. “Negativiteit staat niet op onze agenda.”

Meer info over Open vld plus: lees hier op deze site