Aardbeien en bananen net iets beter dan de rest op Banddate

Banddate was na de terugkeer op eigen locatie een voltreffer. Het ruime terras van de pop-up bar liep vol, en het publiek was sterker dan de regen op zowat de natste zomerdag tot nu toe.

“We zijn onder de indruk van wat de muzikanten hebben neer gezet op het Banddatepodium”, aldus Pieter van de pop-up bar Litanie. We merkten dat het muzikaal niveau terug een versnelling hoger is gegaan en dat de muzikanten heel wat tijd en energie in hun optreden hebben gestoken. Het concept van Banddate is verre van dood. Wat we zondag zagen en hoorden, smaakt naar meer”. De Jury had er een vette kluif aan, want ze zagen hier meerdere winnaars.

De ruimte achter de Litanie liep al in de vroege namiddag vol. En later op de dag leek het enthousiasme groter dan de schrik voor de toenemende regen.

Copa Cabana wint publieksprijs

Copa Banana met als frontman de jonge Knesselaarse muzikant (Wik, WIkit) en zanger Yarno Lammens heeft de publieksprijs gewonnen. Alle aanwezigen kregen een ‘ring’ om bij de favoriete groep over de spil te schuiven.

In de groep ook voormalige Knesselarenaar David Wildemauwe (bas/zang, Wingene) en David Van Belleghem (drums, Vinderhoute), Toon Pottie (gitaar, Aalter), en Roxan Degeyter (gitaar, Koolskamp)

 

Strawberry shortcake wint de juryprijs.

Een heel dynamische Birthe De Zutter zong zich met verve door een gewaagd programma. In haar groep ook nog uit Knesselare Niels Deloof (drums) en Lidia Tchuytiyeva (sax, zang), Voorts Jaro De Smet (bas) en Lieven Vandenbroucke gitaar (Torhout),

“Misschien moeten we af van het wedstrijdgebeuren. Maar dat is iets voor op de evaluatievergadering”, aldus de organisator. Anderzijds geeft die formule toch een wel een beetje extra kleur aan het geheel.

Voor meer foto’s: klik hier (Foto’s Lars Crommelinck)