Banddate pakt zondag weer uit met muzikale blind date

Muziekliefhebbers kunnen op zondag 26 augustus weer naar Banddate. Het concept van dit muziekgebeuren is redelijk uniek. Pieter Steyaert en co keren dit jaar terug naar het vergrote terras (pop-up bar) van De Litanie. Een overzicht van groepen, namen en practica.

Pieter en Sabine gaan er weer voor, met de medewerking van een sterk Banddate-team. Zetten mee hun schouders onder dit initiatief: Philip Madou, Luc De Roo, Wouter Weets, Kay Van de Casteele en Griet Vanwolleghem.

Deze ploeg zorgde voor deze editie voor een Line-up van zes bands, die door middel van een loting zijn samengebracht. Alle kandidaten in de trommel en het lot laten beslissen over wie met wie speelt, zo gaat dat al jaren. “Een blind date“, aldus Pieter. Een kleine veertig muzikanten schreven zich tijdens de jongste winter in voor dit avontuur in en repeteren sinds Pasen.

De muzikanten komen uit Knesselare, maar ook uit de wijde omgeving (zie verder). Iedere band moet het nummer ‘Kiwi‘ van Harry Styles brengen, in een eigen of eigenzinnige versie of interpretatie. Iedere band kreeg ook een bepaalde fruitsoort mee als thema. Alle groepen brengen een zestal nummers, met een totale duur van minimaal 20 en maximaal 35 minuten.

“Alles samen zal dit resulteren in een kleurrijk en uniek festival!”, aldus nog Pieter Steyaert, die voor het weekend ongetwijfeld een pakket eieren naar de arme Klaren zal dragen. Voor zondag ziet het er volgens de voorspellingen op 22/8 evenwel goed uit.

Uit goed ingelichte bron vernemen we dat er onder de Banddate-deelnemers bij toeval zelfs twee kandidaten zijn die later dit jaar te zien zullen zijn in een bekend muziekprogramma op TV.

Practica: zondag 26 augustus in De Litanie, De Plaats (deuren 14 uur en loting volgorde optredens – optreden eerste band om 15 uur en vervolgens andere bands om de 40 minuten. Inkomprijs: 5 euro. Proclamatie en officieel slot Banddate omstreeks 23 uur. In de prijzenpot zit een betaald optreden in de Litanie voor de winnaar van de publieksprijs en voor die van de Banddate-jury. Voorts de gebruikelijke kleine attenties (eten, drinken, t-truitjes, etc.).

EEN PRENTENBAK EN MEER OVER BANDDATE en vorige edities vindt de lezer in dit hier eerder gepubliceerd artikel Banddate boeit al vijftien jaar als uniek festival

Blek Pesen

Maxim Frankish (zang, Maldegem), Kaat Heene (bas), Matthias Taildeman en Kurt De Vlieger (gitaar) en Stan Van de Casteele (drums), Riana Roets (backing, viool, key’s)

Apple Scene

Marissa Van Torre (zang), Ignace Neerman (bas, Hansbeke), Thierry De Smet (drums), Peter De Letter (gitaar, Maldegem), Luc Roets (mondharp, Bellem)

Copa Banana

Yarno Lammens (zang, key’s), David Wildemauwe (bas/zang, Wingene), David Van Belleghem (drums, Vinderhoute), Toon Pottie (gitaar, Aalter), Roxan Degeyter (gitaar, Koolskamp).

Orange: Eve and the Adams

Elien Sirjacobs (zang, Adegem), Jari Vanlaere (bas, Oudenaarde), Luiz Dhont (gitaar, Maldegem), Jonas Vanhee (drums).

Strawberry Shortcake

Birthe De Zutter (zang), Lieven Vandenbroucke (bas, Torhout), Niels Deloof (drums), Jaro De Smet (gitaar), Lidia Tchuytiyeva (sax, zang),

Lemon Squeezers

Fee Loobuyck (zang), Tijs Planckaert (bas, drums), Thijs Deetens (gitaar), Arne De Vlieger (bas en drums), Alexander Vandamme (gitaar, Wingene) en Karlijn Vanaerde (zang), Fien Vanvooren (zang)