Amuseer je met muziek – Knesselare: info alle muzieklessen

Muziekliefhebbers kunnen vanaf september in Knesselare weer lesvolgen op drie fronten. De gemeente Knesselare, investeert al sinds 1987 in de uitbouw van het plaatselijke muziekonderwijs, dat behalve de cursussen voor jongeren en volwassenen (KMTO) ook de academiecursussen (vooral voor kinderen) en de cursussen jazzacademie omvat. Praktische info en een prentenbak.

Muzikanten van allerlei slag maken zich klaar voor het grote werk. Ook voor hen is het straks ‘Terug naar School’.

VOOR JONGEREN EN VOLWASSENEN: BIJ KMTO LEREN MUZIEK MAKEN

Het Knesselaars Muziek- en Toneelonderwijs (KMTO) organiseert voor jongeren vanaf 14 jaar en voor volwassenen. cursussen zang en samenzang, gitaar en basgitaar, klein en groot koper (alle instrumenten), piano, keyboard, accordeon, percussie, drums en slagwerk, saxofoon.

Het KMTO en de gemeente Knesselare ondersteunen hiermee al zo’n dertig jaar lang

  • al wie interesse heeft om (individueel of in groep) een instrument te leren bespelen of belangstelling heeft voor zangles (vergroten van de speelvaardigheden, stemvorming, etc…)
  • leden van muziekvereniging en koren (blazers: alle kopers en saxofoon, zang)
  • muzikanten van de talrijke lokale bands
  • muziekliefhebbers met interesse voor pop- en rockmuziek en andere hedendaagse genres (zang, gitaar, basgitaar, piano/keyboard , blazers, drums)
  • al wie in zijn persoonlijke omgeving met muziek te maken heeft (vb. leerkrachten kleuter en lager) of wie zijn persoonlijke hobby wil ontwikkelen.

Cursisten krijgen in de meeste gevallen individueel les (halfuur), soms in groep (koor, samenzang, ensemble). De lessen worden gegeven op de avonden in de week, op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Precieze tijdstippen worden meegedeeld na de (her)inschrijvingen.

De lessen hebben plaats in de muziekschool, Hoogte 3 Knesselare en starten in de week van maandag 11 september.

Meer info en inschrijvingen: via een bericht naar kmto@knesselare.be of telefonisch bij Jan Van de Casteele (0476 409 791). Een jaar lesvolgen kost 135 euro (+18) of 130 euro (14-18 jaar).

Hieronder een prentenbakje met wat archiefbeelden KMTO:

Deze slideshow vereist JavaScript.

VOOR KINDEREN / HET FILIAAL VAN DE AALTERSE ACADEMIE

De Aalterse academie geeft in haar Knesselaarse filiaal cursussen muziek, woord (vanaf 8 jaar) en dans (vanaf 6 jaar) voor kinderen vanaf 8 jaar. In de hoofdschool kunnen ook volwassenen les volgen.

 

De Knesselaarse lessen hebben plaats in Hoogte 3 en in de Flabuit (dans). Meer info: 09 375 37 49

Open lesweek in september – Wil je eens zien hoe het eraan toe gaat tijdens de lessen muziek, woord en dans? Kom dan zeker langs tijdens de ‘vriendjesweek’ van 11 september tot 16 september 2017 in de hoofdschool en in de filialen!

De lessen worden gegeven in de muziekschool, Hoogte 3 (woord en dans) en in sporthal Flabbaert (dans).

Meer info: academie@aalter.be – secretariaat muziekschool 09 374 36 54. Zie ook www.aalter.be/academie of www.facebook.com/AcademieVoorMuziekWoordEnDansAalter

Inschrijvingen filiaal Knesselare: woensdag 30 augustus 17.30-19.30 – Elektronisch inschrijven kan ook nog in de eerste weken van september.

 

VOOR DE JAZZLIEFHEBBERS: JAZZOPLEIDING OP ZONDAG

Jazzliefhebbers kunnen terecht in de Knesselaarse afdeling van Jazzacademie Muziekmozaïek (Gooik) voor cursussen op zondagnamiddag. (zie verder). De cursussen van de Jazzacademie (op zondagmiddag en -namiddag) zijn er voor individuele muzikanten én voor bands die met hun instrument en/of hun band de grenzen van de jazz wil aftasten. Individuele lessen duren een half uur, gebeuren met je eigen instrument en op maat. Harmonielessen duren een uur en worden in groep gegeven. Afsluitende jamsessie in café De Litanie.

Lesdata: 1 oktober ( infomoment), 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november, 17 december (ook toonmoment), 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart. Inschrijvingsgeld: individuele lessenreeks: 300 euro (10 keer anderhalf uur).  Voor bandcoaching (minimaal tien lessen) betaal je 50 euro per les per band. Abonnees Jazzmozaïek: – 20 euro.

Info en inschrijvingen: http://www.jazz-academie.be | pablo.smet@muzmoz.be | 0475 297 287