Vriendenkring Oudstrijders vergeet niet

De “Vriendenkring Oudstrijders” Nationale Strijdersbond 1914-1918 afdeling Knesselare nodigt uit tot de herdenking van de Wapenstilstand op vrijdag 11 november 2016. Een beetje informatie, en een prentenbakje extra.

Op de agenda om  09.30 uur de plechtige nagedachtenisdienst voor onze militaire en burgerslachtoffers van beide wereldoorlogen en voor de in het voorbije  jaar  overleden leden van de vereniging Gerard Vandenabeele, Simonne D’hooghe en Liliane Cooreman.De vriendenrkring verzamelt om 8.30 uur op De Plaats voor een optocht met de muziekvereniging WIK naar het monument van de Karabiniers Wielrijders(Cyclisten) in de Hooiestraat en bloemenhulde aldaar.

Om 09.30 uur  is er een misviering en na de eredienst zegening van het monument aan de kerk,  gevolgd door een bloemenhulde aan de kerk en dankwoord door de voorzitter. Ook kinderen kunnen hier een bloem neerleggen. Daarna korte huldeplechtigheid voor onze overleden oudstrijders  en leden van de vriendenkring op het kerkhof.

Om 10.30 uur ontvangst in het gemeentehuis met receptie in de feestzaal van het gemeentehuis en daarna eetmaal in De Swaene om 12.15 uur.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Scholen

De herinnering aan de recente oorlogen verdunt in een krimpend collectief geheugen. De twee komende jaren, tot 2018, zal die voor de Eerste Wereldoorlog nog even opflakkeren met allerlei initiatieven. In de voorbije week trok Johan Gussé naar de twee basisscholen van de gemeente om er aan de hand van beelden over de oorlog (‘Een kind in de oorlog’) te “vertellen” voor de kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar.