Julie en Simon scoren met rauwkost

“Vlaamse breekt internationaal door met kookboek voor plantaardige keuken”. Dat was de koptitel boven een artikel over rawfoodchef Julie Van den Kerchove en haar vriend Simon Matthijs, beiden afkomstig van Knesselare.

julie-en-vriendVorige week kreeg het koppel ruim aandacht in een aantal Vlaamse kranten. Uitgeverij Lannoo verspreidt Julies kookboek (‘Julie natuurlijk’) nu ook wereldwijd in een Engelse vertaling (‘Vegan & Raw’). Julie noemt zichzelf een professionele raw food chef en schrijfster. Samen met  Simon volgde ze een opleiding aan het Living Light Culinary Institute in Californië. Het koppel is vandaag voltijds bezig met voeding.

Als studente Journalistiek werd ze geplaagd door chronische klierkoorts (veroorzaakt door het Epstein-Barr virus) en ze gooide radicaal haar voeding en levensstijl om in de hoop zo haar immuunsysteem te kunnen herstellen. Weg van de geraffineerde suikers, gluten en melkproducten ging ze experimenteren met groenten en fruit. Met succes, zo vertelt ze.

Met salades en smoothie, “vegan” (geen dierlijke producten), glutenvrij voedsel, warme soep en groenten een aantal kilo’s kwijtspelen zonder dieet, weer in je tienerjeans passen, genieten van een strakke buik en mooie huid… Julie en Simon geloven dat het werkt.

julie-natuurlijk-boek-coverBegin 2014 leidde Julie samen met Simon het pure food pop-up restaurant Essence Cuisine in Gent. Vorig jaar publiceerde uitgeverij Lannoo haar receptenboek “Julie natuurlijk” (192 blz.) en 24,99 euro. Je kunt bij Julie ook terecht voor workshops en catering.

Julie Van den Kerchove volgen kan op haar website Julies Lifestyle http://www.julieslifestyle.com/nl/raw-vegan-catering

Meer info over waarom ze professionele raw food chef & schrijfster werd in het het lange verhaal hier.

In Gent is er op woensdag 23 november van 19-22 uur een Raw Food groepsworkshop in Atelier des Fêtes, Oude Houtlei 126. Inschrijven (75 euro per persoon) kan via bericht naar info@julieslifestyle.com (met vermelding van naam, contactgegevens en het aantal personen) en door het gepaste bedrag over te schrijven naar BE07 3770 5935 7266.