Prentenbak: Achteruitkijkspiegel

Och, vroeger was het niet beter, maar anders wel… Een prentenbak om even te vergelijken…

Huizen zonder degelijke verwarming, met een wc’tje buiten, hobbelige wegen, paard en kar of hooguit een fiets, schaarse verlichting, en de buitenwereld erg veraf. Zo lang is het allemaal nog niet geleden. Allicht geen kat die nog terugwil naar die dag van toen… Maar even stilstaan bij de jacht der tijden, moet kunnen. Bijvoorbeeld bij deze serie van dubbelportretten, telkens vanuit hetzelfde perspectief gemaakt. Paul Verhoestraete zorgde voor deze merkwaardige confrontatie van toen en nu. U vindt wel de weg.

veldstraat-2 sigarenfabriek poesenhoek-coll2 poesenhoek-coll parochiezaal-kloosterstr-coll molen-de-roo-urselseweg-coll kruis-kerkstr-hoekestr-coll kouter-maldegemseweg-coll3 kerkstraat-molenstraat-hoek-coll1 kerkhof-verkaveling-coll3 de-plaats-vrijheidsboom de-plaats-via-kloosterstr-coll de-plaats-hoek-hellestraat-coll de-kruise-coll bocht-veldstraat

Deze slideshow vereist JavaScript.