Waarom Knesselare NIET in Nederland ligt

breda-knesselarestraatIn de Nederlandse stad Breda moet je zijn voor een Knesselarestraat (zie foto). Het zou ons verbazen als veel inwoners dat weten. Ja, die van Oedelem (Beernem), die kennen we, maar bij de Hollanders?… We hebben in Breda even geïnformeerd waarom dat zo is, maar het antwoord is wat ontgoochelend. Beetje banaal zelfs.

De toeristische dienst van Breda antwoordt:  “De Knesselarestraat is gelegen in de Hoge Vucht, een grote nieuwbouwwijk die werd bebouwd vanaf 1953. Rond 1970 was de wijkaanleg voltooid, op wat braakliggende terreinen na. Men heeft de Hoge Vucht gevuld met thematische straatnaamgeving: uitvinders, Belgische plaatsnamen en Belgische en Nederlandse architecten. In de “Belgische buurt” vindt u in de omgeving van de Knesselarestraat straatnamen als Kaprijkestraat, Maldegemstraat en Petegemstraat.
Helaas is er dus geen bijzondere reden waarom voor de Knesselarestraat gekozen is”.