“Te doen” in Knesselare…

Voor wie geen “zittend gat” heeft…’t Folk organiseert

de-held_yu_chenjo_jacobsOp zaterdag 8 oktober 2016 om 20 uur muzikaal optreden in de Katerhoek in Ursel. Als vanouds bestaat de avond uit twee delen.  Merijn Landuyt zorgt met mooie teksten, een béétje blues, een béétje country, en heel veel Merlijn Landuyt! Het tweede gedeelte van de avond wordt verzorgd door De Held, alias Jo Jacobs. Hasselaar Jo Jacobs had een half mensenleven nodig om zijn debuut album ‘De Held’ (2012) te maken. Maar toen stond het er ook wel! In De Morgen, Humo en Knack kreeg hij lovende kritiek. In 2015 verscheen zijn tweede album Alcatraz.  Kaarten (vvk 8 euro, adz 10 euro) 09 227 50 15 of via info@tfolkursel.be. Meer info: www.tfolkursel.be

Hendrik Vos over Europa

rederijkers-hendrik-vosDe Europese instellingen zijn voor 90 procent van de bevolking een ondoorzichtige doolhof. De Gentse professor Hendrik Vos, regelmatig te gast als commentator in alle media, komt een en ander toelichten voor de Strijdbroeders-Rederijkerskamer. Dinsdag 11 oktober om 20 uur in De Swaene. Zoals steeds: “alleman” welkom.

 

 

Wandelingen in Drongengoedbos

Vorming Plus organiseert een wandeling met start aan de historische Drongengoedhoeve, vlakbij de kruidentuin. Zaterdag  15 oktober 14 tot  17 uur. Meestappen kost 10 euro, reductieprijs: 7,5 euro, sociale prijs: 5 euro. (code: 16FZ3663).

Drongengoed krijgt bewegwijzerde natuurlopen

bosloopAangepord door onder meer Luc De Muynck, die aan de bel trok bij de boswachter en bij de Knesselaarse sportdienst, opent het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met Sport Vlaanderen ook in het natuur- en bosgebied Drongengoed een aantal bewegwijzerde loopomlopen. Officiële opening op zondag 16 oktober 2016 om 10u30.  Afspraak aan parking Krakeel (naast Jagershof), Drongengoedweg 11. Verwelkoming en korte toespraken door Hedeli Sassi, schepen van sport van Knesselare, Philippe Paquay, administrateur-generaal van Sport Vlaanderen, Hilde Bruggeman, gedeputeerde van sport en Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Om 11 uur officiële opening van de natuurloop + inlopen van (een deel van) het tracé. Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton zal als meter van het natuurlopenproject aanwezig zijn en het gloednieuwe parcours mee inlopen. Aansluitend gelegenheidsreceptie in de Drongengoedhoeve. Aanwezigheid bevestigen vóór donderdag 13 oktober via www.natuurenbos.be/opening-natuurloop-drongengoed

Boreas heeft CD klaar

boreasDe folkgroep Boreas, met onder meer de Knesselaarse familie Van Wonterghem-Diessner musiceert al 15 jaar. Dat wordt gevierd met de voorstelling van de CD “Stones” op vrijdag 21 oktober om 20.30 uur in Cultuurfabriek Sijsele, Stationsstraat 22. Inkom: 5 euro. Inkomkaart geeft recht op korting van 5 euro bij aankoop CD. Kaarten: 050 501230 of 09 3740837

Litanie en Whisky corner doen het samen

img_2616Op zaterdag 19 november 2016 organiseert café de Litanie in samenwerking met de Malt Whisky corner, een ‘Moonshine & Roots festival’ in de feestzaal van Knesselare (Kloosterstraat).  Op het programma onder meer blues, country, Western swing, americana & reggae. Er zorgen drie bands  voor deze muzieksensaties. “Geen oorverdovende muur van geluid, maar finesse en stijl”, aldus de organisatoren. Om 18 uur receptie voor vips. Om 19 uur cd-voorstelling van de nieuwe band van de Lotenhulse bluesman Eddy de Smul, met onder meer Kay Van de Casteele. Om 21 uur Little Kim & The Alley Apple 3, om 23 uur The Skyblasters met Edward Buadee.

Pieter Steyaert van De Litanie werkt voor die gelegenheid samen met Philippe Roegies van Malt Whisky corner, die zorgt voor een whiskybar. (tussendoor: de keus voor -y of -ey is afhankelijk van het land waar de whisky vandaan komt. Whisky uit Canada en Schotland heet in het Engels whisky, en die uit Ierland en de Verenigde Staten whiskey. In ons taalgebied is whisky de gebruikelijke schrijfwijze)

Meer info: Pieter Steyaert, Café de Litanie (0477 13 98 06) en  Philip Roegies, Malt Whisky corner, Eentveld of op de website cafelitanie.com

Toneel trekt naar Aalter

De toneelgroep van de Strijdbroeders Rederijkerskamer Sint-Elooi speelt volgend jaar haar toneelvoorstelling in het auditorium van gemeentehuis van Aalter. De huidige accommodatie in de Kloosterstraat is al langer problematisch voor culturele evenementen van enige omvang. De voorstellingen hebben plaats op vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april, vrijdag 7 april en zaterdag 8 april.