Er is iets te doen in oktober

Oktober is een eerste stille herfstmaand. Maar Knesselare hoeft daarom niet stil te zitten. Een overzicht van waar u zoal naar toe kan.

Knesselare kermist met blaasorkest en bier

wik-oktoberfieste-1-oktober-2016-afficheOp zaterdag 1 oktober 2016 organiseert de muziekvereniging WIK de eerste editie van haar Oktoberfieste. De Oberbayernavond wordt opgeluisterd door blaasorkest Alpenroos. De Oktoberfieste heeft plaats in de gemeentelijke feestzaal, Kloosterstraat Knesselare.  Kaarten in VVK (6 euro) bij muzikanten, in Print&Paperbar De Groote (Veldstraat 7) of bij Patrick Poelman, Hellestraat 36. Ticket aan de zaal: 8 euro. Originaliteit, kledij, en sfeer in Oberbayern klederdracht wordt beloond.

 

 

 

Hendrik Vos over Europa

rederijkers-hendrik-vosDe Europese instellingen zijn voor 90 procent van de bevolking een ondoorzichtige doolhof. De Gentse professor Hendrik Vos, regelmatig te gast als commentator in alle media, komt een en ander toelichten voor de Strijdbroeders-Rederijkerskamer. Dinsdag 11 oktober om 20 uur in De Swaene. Zoals steeds: “alleman” welkom.

 

 

Wandelingen in Drongengoedbos

stapschoenenVorming Plus organiseert een wandeling met start aan de historische Drongengoedhoeve, vlakbij de kruidentuin. Zaterdag  15 oktober 14 tot  17 uur. Meestappen kost 10 euro, reductieprijs: 7,5 euro, sociale prijs: 5 euro. (code: 16FZ3663).

 

Week van het Bos

drongengoed-leekens-3Van zaterdag 8 oktober (Nacht van de Duisternis) tot zondag 16 oktober (Sportief bosfeest) organiseren de Sportdienst en de Dienst Toerisme in het Drongengoed tal van sportieve activiteiten: bossfeerwandeling, familiezoektocht, avonturenzoektocht met GPS, kampvuur aan de hoeve, kennismaking met yoga, nordic walking, laaglandspelen, de opening van een permanente Natuurloop, een bewegwijzerde omloop. Meer info : klik hier

 

 

Cursussen Vorming Plus

Dertien Vormingpluscentra (regionale volkshogescholen), verspreid over Vlaanderen en Brussel, organiseren een waaier aan activiteiten. Eén van de centra is Vormingplus Gent-Eeklo, dat ook actief is in Knesselare. In oktober zijn er een viertal initiatieven:

Van gedachten naar gedichten (poëzie leren schrijven).

Vier maandagen: 10 en 24 oktober en 7 en 21 november 2016, telkens van  19.30 tot 22 uur  in de bibliotheek, Veldstraat 53.  Prijzen: standaardprijs: 60,5 euor, reductieprijs: 45.5 euro, sociale prijs:  30 euro (code: 16ZC3662)

Aan de slag met Facebook

facebook-logoIs Facebook een handig sociaal medium of eerder een gevaar voor je privacy? Drie dinsdagen:   11, 18 en 25 oktober van 14 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek, Veldstraat 53. Prijzen: standaardprijs:  37 euro, reductieprijs: 28 euro en sociale prijs : 18.50 euro (code: 16HP3611)

Google Drive: bestanden in de cloud

logo-driveWil je veel foto’s, adressenbestanden, tekstdocumenten of presentaties online delen? Heb je bestanden die te groot zijn voor een bijlage in een e-mail? Lijkt het jou een goed idee om een back-up te maken van je bestanden? Google Drive biedt al deze diensten gratis aan. Je leert bestanden bewaren en synchroniseren tussen verschillende computers. Ook info over Dropbox en SkyDrive. Dinsdag 25 oktober van  19:30 tot 22:00 uur in de bibliotheek van Knesselare, Veldstraat 53. Prijzen: standaardprijs: 7.50 euro, reductieprijs 6 euro, sociale prijs:  3,50 euro. (code: 16HP3612)

Meer info: Vormingplus Gent-Eeklo, 09 224 22 65 – info.gent.eeklo@vormingplus.be