Toen er nog rook en werk was

Knesselare ugh... Knesselare is een landelijke gemeente, met heel weinig nijverheid. Ooit was dat wel anders. Vooral de sigarenfabriek in de Kerkstraat, opgericht op het einde van de 19de eeuw en actief tot het einde van vorige eeuw, zorgde hier voor veel werkgelegenheid. Op sommige momenten waren er zo’n 500 werknemers actief.

Een ruim geïllustreerde historiek van de fabriek mochten we publiceren onder de titel “Meetjesland werkt” in de reeks Erfgoed Leeft (07) van Erfgoedcel Meetjesland in het kader van het gemeentelijk erfgoedproject Cogétama (2009).

Klik hier voor Cogetama inleiding (1/5)

Klik hier voor Cogetama “Toen tabak nog ‘nieuw leven’ was (2/5)

Klik hier voor het derde deel: Cogetama – Gedaan met bieten eten (3/5)

Klik hier voor vierde deel: Cotama – Het kapitaal verenigd (4/5)